Čo na neznesiteľnú bolesť chrbta?

Autor: Jana 26/08/2021 - 10:27:22 0 Komentáre Zdravie a Krása,

 Bolesť chrbta

 

Bolesť chrbta je jedným z najčastejších príčin práceneschopností. Zväčša začína nevinne, no často prepukne do neznesiteľných bolestí. Bolesťou chrbta trpí obrovské percento obyvateľstva, no len málo kto, tento problém naozaj rieši, až kým nepríde k zhoršeniu.

 

                                                                         Bolesti chrbta

Medzi hlavné príčiny vzniku bolesti patria:

  • Nedostatok správneho pohybu
  • Sedavé zamestnanie
  • Svalová nerovnováha
  • Preťažovanie chrbta 
  • Ortopedické problémy
  • Nevhodné matrace
  • Prechladnutie

Ako sa zbaviť boleti?

Pokiaľ sa nejedná o krátkodobú bolesť chrbta, ktorá je spôsobená prechladnutím organizmu. Účinným avšak nie rýchlim spôsobom je posilňovanie. Nejedná sa však o jednorazové záležitosti. Posilňovanie chrbta je beh na dlhú trať. Okrem správneho držania tela, sú vhodné aj rôzne cvičenia ako pilates, joga a v neposlednom rade taktiež plávanie.     

 

                                                                   Plávanie 

 

Pohyb je teda veľmi dôležitým, avšak nie je to všetko.

Jednou z najčastejších príčin bolesti chrbta je v súčasnej dobe sedavé zamestnanie. Vysedávanie za počítačom si teda taktiež vyberá svoju daň. Pokiaľ však nemôžete len tak zmeniť svoj život, či práca vám neumožňuje inak. Riešením pri dlhom vysedávaní môžu byť masážne podložky. Medzi ideálne podložky na dlhé presedené dni určite patria Masážna SHIATSU sedačka JETT 1001 a masážna podložka VARIO II s INFRAred . Tieto podložky využívajú prirodzené infračervené žiarenie, ktoré intenzívnejšie vyžaruje liečivé teplo do hĺbky kostí a svalstva.                                                                                                                                                                                                                            

Masážna sedačka JETT1001 vyniká taktiež svojou praktickosťou, nakoľko vďaka jej jednoduchému spôsobu zapájania a prenášania, ju viete používať takmer všade. Je vhodná dokonca aj do auta, a tak váš chrbát už nemusí byť vystavovaný zbytočným chladným teplotám. 

V prípade masážnej podložky VARIO II sa zas jedná o podložku vyššej triedy, ktorá vám zabezpečí masáž nie len chrbta ale i hlavy, šije, pliec, lopatiek, väzov, zadku, stehien, bokov a nôh.

Vašu pozornosť treba venovať i správnemu výberu matracov, či využívanie hrejivých plachiet.

Ktoré vás zbavujú bolesti a doprajú vám kvalitnejší spánok. Medzi takéto patrí aj Plachta Beurer. Vďaka plachte sa vyhnete studenej nevyhratej posteli, čím predchádzate rôznym zachladeniam chrbtice, čo by vám spôsobovalo ďalšie nepotrebné bolesti. 

Pokiaľ aj naďalej hľadáte to najsprávnejšie riešenie na bolesti chrbta, či iné zdravotné problémy, neváhajte a navštívte náš e-shop, kde nájdete veľa zdraviu prospešných zdravotníckych produktov.

                                                                                                        

 

Štítky: zdravie